078 621 5927 info@depaglas.nl

Enkelglas

Enkelglas is vooral te vinden in huizen en gebouwen van een zekere leeftijd. Wanneer enkelglas wordt vervangen is dat meestal door dubbel glas met een hoger rendement en dus lagere energiekosten. Daarnaast wordt enkelglas gebruikt voor zonwerend glas. Het bestaat – zoals de naam al aanduidt – uit een enkele laag glas met een hoge mate van transparantie. Het wordt gemaakt door gesmolten glas over gesmolten tin te laten vloeien. Het glas blijft drijven op het tin, waardoor na afkoeling een vlakke glasplaat ontstaat.

Verzilverd glas

Verzilverd glas heeft aan één zijde een reflecterende zilveren laag waardoor een spiegel ontstaat. zitten dat gereflecteerd is. Verzilverd glas is leverbaar in verschillende maten en kleuren.

Gezandstraald Glas

Glas met een gematteerde esthetiek
Glas met een matte en toch doorschijnende finish, gecreëerd door het onder hoge druk spuiten van zand tegen één zijde van het floatglas. Toepassingen Interne scheidingen, deuren, douches, badkamers, keukens, leuningen, traptreden en trappen, balustrades, meubilair, panelen, tekens, decoratieve spiegels in bijvoorbeeld openbare gebouwen, landschapskantoren, restaurants, winkels, luxe boetieks en natuurlijk particuliere woningen.

Monumentenglas

Monumentenglas bestaat uit isolatieglas met een speciale coating dat voor extra isolatie zorgt. Monumentenglas is leverbaar in diverse diktes waardoor het toepasbaar in ieder kozijn.

Isolatieglas

Isolatieglas – ook wel dubbelglas of thermopane genoemd – zorgt voor warmte- en geluidsisolatie en voor forse besparingen op uw energierekening. Investeringen verdienen zich in vijf tot zeven jaar terug. Isolatieglas bestaat uit twee of drie glasplaten die met elkaar verbonden zijn. De ruimte tussen de glasplaten, de spouw, is gevuld met gas of droge lucht. Isolatieglas – van standaard HR tot HR +++ glas – heeft meerdere

voordelen:

  • Warmte blijft binnen
  • Geluid blijft buiten
  • Minder schittering van de zon in uw huis
  • Een aangename binnentemperatuur
  • Een hoger energielabel voor uw huis

Profilit

Profilit beglazing wordt geleverd in de vorm van U-balken en is in verschillende kleuren leverbaar. Profilit is een duurzaam en tijdloos product en voldoet aan alle milieueisen. De U-balken zorgen voor een kleurrijke uitstraling van uw bedrijfspand.

Gebogen glas

Voor het maken van gebogen glas moet eerst een mal gemaakt worden waar het glas opgelegd wordt, vervolgens wordt de oven verwarmd tot 600° a 700°, waarbij het glas in de mal zakt waarvan bovenstaande foto het resultaat is.Ook schaaltjes, asbakken enz. behoren tot de mogelijkheden. Ook een resultaat van een wat ingewikkelder stukje gebogen glas. Antieke kast met gebogen glas. En dan de oven waar het allemaal in gebeurd.

Scheepsruiten

Voor zowel de pleziervaart als beroepsvaart, leveren en monteren wij diverse soorten en tinten glas. Voor de beroepsvaart kunnen wij het glas op zeer korte termijn leveren en ter plaatsen monteren.

Vragen over onze glasproducten?