078 621 5927 info@depaglas.nl

Glas-in-lood: in vertrouwde handen van Depaglas

Depaglas heeft een eigen atelier voor bewerking en productie van glas-in-lood. Daar puzzelen en bouwen wij net zo lang met materialen van topkwaliteit tot uw glas-in-lood helemaal aan uw wensen voldoet. Ook maken we zelf glas-in-lood in isolatieglas, waarop we vijf jaar garantie geven. Daarnaast restaureren we glas-in-lood-ramen van kerken maar ook van partuculieren . Helaas in het geval dat niet al het glas nog verkrijgbaar is maar omdat wij in de afgelopen jaren glas hebben verzameld bestaat het dat wij het wel in huis hebben.
Voor glas-in-lood wordt gebruik gemaakt van onder meer antiekglas, neu-antiekglas, machinaal en hand gewalst glas.

Brandschilderen

Al eeuwenlang wordt brandschilderen gebruikt om glas-in-lood ruiten te illustreren en te versieren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van glasverf, een mengsel van oxides in poedervorm. Dit wordt vermalen en vermengd met water en Arabisch gom. Daarna kan het verfmengsel op hoge temperatuur in een oven in het glas worden gebrand. Depaglas heeft alle materialen in huis om gebrandschilderde producten te leveren die aan al uw wensen voldoen.

Eigen ontwerp

Heeft u zelf idee├źn voor een ontwerp? Dan helpen we u graag deze met onze ervaring en en deskundigheid om te zetten in praktische uitvoering. Het skelet van de glas in lood ruit bestaat uit loodprofielen.